Sivut

tiistai 19. toukokuuta 2015

Matiaksen päivätyö

"Näyttämön takaa"
Tässä kirjoituksessa valotan hieman töitäni showmiehen roolin lisäksi. Työskentelen toimintaterapeuttina kuntoutusalalla ihmisten toiminta- ja työkyvyn ylläpitämiseksi ja edistämiseksi. Asiakaskuntaani ovat pääasiassa tällä hetkellä aikuiset ja hieman ”varttuneemmat” tuki-ja liikuntaelinsairaat sekä krooniset kipupotilaat. 

                                Käden kuntoutuksen lisäopintoja Arcada amk:ssa


Työssäni olen osa moniammatillista kuntoutustiimiä, jossa yhteisenä tavoitteena on lisätä kuntoutujan elämänlaatua, hyvinvointia ja mahdollisuuksia osallistua täysipainoisesti omaan elämäänsä ja sen tuomiin haasteisiin. Työni sisältää muun muassa arviointia, suunnittelua, neuvontaa ja ohjausta, varsinaista valmiuksien, taitojen ja toiminnan harjoittamista sekä erilaisten suositusten kirjoittamista esimerkiksi apuvälineiden hankinnan osalta. 
Työni fokus on ihmisen arkielämän sujuvuuden edistämisessä työssä, kotona ja vapaa- ajan toiminnoissa lepoa unohtamatta. Tapaan asiakkaita yksilöllisesti, mutta myös ryhmissä. Ohjaamissani ryhmissä käsittelen hyvinvointia muun muassa ajanhallinnan, oikean ergonomian ja rentouttavien liikuntamuotojen kautta. 

                      Technogym Wellness ball ja ergonomisen istuma-asennon hakemista


Toimintaterapiatyön lisäksi toimin Personal Trainerina, joskin tilaa on vain muutamalle asiakkaalle kerrallaan. PT työt aloitin vuonna 2012 aluksi täysipäiväisenä, nyt siis kuntoutustyön ohella. 
Loppuun haluan todeta, että ihmisten hyvinvoinnin parissa työskentely on hyvin palkitsevaa vaikka henkisesti usein myös raskasta pitkän päälle. Oma persoona on pistettävä likoon ja annettava energiaa ulospäin. 
Olen myös huomannut että viime kädessä asiakastyö niin kuntoutus-ja liikunta alalla kuin esiintymistyö tuottavat yhtälailla hyvinvointia ihmisille – vain keinot ovat toisenlaiset. 

Tervetuloa siis keikoille hakemaan annos hyvinvointia;-) 

-Matias-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti