Sivut

lauantai 9. toukokuuta 2015

Äitienpäivä part.2Minun äiti asuu toisessa kaupungissa, joten muistan häntä soittamalla ja toivottamalla oikein hyvää äitienpäivää.. Ensi kerralla kun menen lahteen moikkaamaan vanhempia niin yllätän äitin jollain pienellä tai isolla lahjalla, idea on tärkein ei lahjan koko tai arvo.. :) Muistakaa äitejänne ja arvostakaa heitä, koska ilman äitejä ei olisi meitä ! :)

-Nikita


Äiti on minulle naisen roolimalli, jota mielestäni äidin tulisi lapselleen lapsen sukupuolesta riippumatta aina ollakin.
Oma äitini ei ollut se perinteinen "pullantuoksuinen äiti" vaan naisellinen ja itsestäänhuolta pitävä, älykäs ja sanavalmis vahva naisen esikuva.
Tämä on muokannut pitkälti varmasti oman naisihanteeni aikuisiällä sellaiseksi että arvostan naisessa itsenäisyyttä, vahvuutta, ylpeyttä, itsekunnioitusta, sanavalmiutta sekä periaatteellisuutta.
Ja tämän vuoksi siteeni on äitiini äärimmäisen rakastavainen sekä lämmin, kunnioitamme toisiamme.
Kuulun niihin lapsiin jotka muistavat äitiään todella useasti "rakastan sinua" tekstiviestillä tai puhelulla, en niinkään katsele kalenterista synttäripäiviä tai muita merkkipäiviä vaan muistan kyllä oma-aloitteisesti vilpittömällä rakkaudella äitiäni ympäri vuoden.

Lahjaideaksi suosittelen EHDOTTOMASTI ylitse muun:
Laatuaikaa kahden kesken äitisi kanssa esim. vie äitisi hyvään ravintolaan tai kävelylle jos on kaunis päivä. Ei tavaroita, ei materiaa - vaan aitoa läsnäoloa, sitä tunnetta että kaksi ihmistä ovat aidosti läsnä tilanteessa ilman kiirettä.

Ja miehille parisuhteessa annan tärkeän muistutuksen: Parasta mitä voit antaa lapsellesi on kohdella lapsesi äitiä kunnioituksella ja rakkaudella. Paras äitienpäivälahja kumppanillesi on antaa pyyteetöntä, kiireetöntä ja aitoa huomiota, välittämistä, aikaa ja hyvänäpitoa toiselle.
Hieronta, hyvä ruoka, kiireetön ilta.

"All you need is love", ei ole kovin kaukana totuudesta - itse vielä lisäisin sen loppuun "...and a heart to show it".

-Petteri 

Pohtiessani näin äitienpäivän alla omaa äitiäni ja suhdettani äitiin, ensimmäisenä tulee mieleen välitön rakkaus mitä olen saanut tuntea äidiltäni koko ikäni. Sitä ei ole tarvinnut ansaita, eikä sen eteen tarvitse ponnistella, silti sen tuntee jatkuvasti. Se on ollut voimavara monessa hetkessä. Hän on ollut aina ensimmäisenä mielessäni, kun on joku ilo jonka olen halunnut jakaa jonkun kanssa, tai päinvastoin surut on aina jaettu. Hän merkitsee minulle todella paljon!<3

Aion itse muistaa äitiäni tulevana viikonloppuna kukkien lisäksi pienellä lahjalla, mitä en vielä voi paljastaa ja yhteistä aikaa- hetki ilman kiireitä ja sosiaalistamediaa ;-)
Yksi vinkki jos mietitte mitä lahjaksi äitille, niin esimerkiksi lahjakortti kauneushoitolaan on loistava vaihtoehto.

Hyvää ja rakkauden täyteistä äitienpäivää!

-SauliÄiti on minulla tärkeä, jolle voi aina puhua asioista jotka vaivaavat tai painavat mieltä. Lisäksi voin aina mennä hänen luokseen jos joku asia on huonosti.
Vien aina äitienpäivänä äidille kukkia ja yllätyslahjan.

Äidit tykkäävät joistain manikyyri, kampaaja tai hierontalahjakorteista, siinä pari ideaa :)

-RikuTaas on se aika jolloin saan osoittaa elämäni tärkeimmälle henkilölle kuinka kiitollinen olen että juuri hän on äitini. Meillä on tosi läheiset ja hyvät välit. Ollaan melkein päivittäin yhteydessä, mutta äitienpäivä on aina jollain tavalla erityinen. Se on se päivä jolloin huomio keskittyy vain häneen. Mulla ei koskaan ole ollut isää joten kaikki hyvä mikä minussa on, siitä saan kiittää äitiäni.
Yleensä lähden äitienpäiväksi hänen luo Hankoon, mutta tänä vuonna hän tulee luokseni, joten pääsen heti aamusta tarjoamaan äitienpäivä aamiaisen ja siitä se mukava yhteinen päivä sitten lähteekin. Äidille on kukat aina ollu lähellä sydäntä, eli mulla on isompi haaste aina löytää oikeat kukat (samaa ei voi olla joka vuosi ;)) kuin itse lahjan ostaminen. Äitienpäivälounaan jälkeen alkaa sitten kierros Helsingin ympäri ja maisemien katsastaminen ja hyväkuntoisena ladyna tää rouva kyllä jaksaa kävellä. Yleensä minä olen se joka tarvitsee kahvitauon välillä.
Vaikka lahjat ja kivat eleet ovat ensinnä mielessä niin kyllä se yhteinen aika kuitenkin on aina se paras lahja ja myönnän että viihdyn äitini kanssa, mukavaa vaihtelua perus keikka/yö rientoihin. 
Kaikille äideille haluan toivottaa mahtavaa äitienpäivää!

-JucciEi kommentteja:

Lähetä kommentti