Sivut

perjantai 11. maaliskuuta 2016

Matiaksen aamurutiinit

Arkiviikot vietän usein kolmivuotiaan poikani kanssa. Mikäli poika ei ole luonani, pidän aamurutiinit joka tapauksessa lähestulkoon samanlaisena. Aamurutiineihin valmistautuminen alkaa jo edellisenä iltana. Katson vaatteet valmiiksi seuraavaa päivää varten itselleni, pakkaan laukun, lataan kahvin valmiiksi keittimeen ja siistin keittiön niin, että on puhdasta ja kaikki on valmiudessa aamupalan tekoa varten.


Arkiaamuina herään 6.15 tai kevyellä torkuttamisella 6.30, painan kahvin tippumaan ja etenkin näin pimeänä aikana laitan kirkasvalolampun päälle. Usein myös herättelen kehoani pienillä venyttely-/lihaskuntoliikkeillä tuoretta kahvia odotellessani. Muutama terävä punnerrus heti aamutuimaan nostaa energiatasoja kummasti. Aamupalaksi on rutinoitunut nopean ja helppovalmisteisen munakkaan paistaminen, johon saatan lisätä tuntuman mukaan kanaa, jauhelihaa tai jos oikein riehaannun - pekonia. Sekaan paistan myös tuoreita- tai pakastevihanneksia. Ruoassa – kuten naisissakin – arvostan sisimmän lisäksi myös ulkoista kauneutta, jolloin saatan koristella taideteokseni esimerkiksi kohtuumäärällä viinirypäleitä.


Taustalla soiva Radio Suomipop ja Aamulypsy kruunaavat aamuisen toimintatuokion ja virittävät mielialan valmiiksi päivän haasteita varten. Kun olen herättänyt pojan, valvonut aamutoimet ja pukenut päälle – on aika aloittaa reipas jalkamarssi päiväkodille. Tämän jälkeen fokus siirtyy päivän töihin.

Viikonloppuisin nukun mahdollisuuksien mukaan hieman pidempään ja pyrin pitämään aamut hyvin rentoina ja kiireettöminä. Keikkaviikonloppuina nautin rauhassa runsaan hotelliaamiaisen Hunks- veljien kanssa, ja mikäli seuraavaan esiintymispaikkaan ei ole kiire, saatan vielä jatkaa aamupalan jälkeen makoilua hotellihuoneessa tai lueskella hyvää kirjaa.

Hitaat aamut ovat parhaita - Slow and steady gets you ready! -Matias

Location Hotelli Marski
Photos by Aki Stålhane
Hair by Milka / Revolution Hair & Revlon
Style by Sanna / UNIQ - Entertainment

2 kommenttia:

  1. Olisiko mahdollista saada kysymyspostaus?��

    VastaaPoista
  2. Oisko mahdollista saada Jegun aamurutiini?♡

    VastaaPoista